Malvasia delle lipari Passito, Sicilien Salina

Carlo Hauner

Malvasia delle lipari Passito, Sicilien Salina

0,375 liter, 13,5% alc, Malvasia 95% og Corinto Nero 5%
Sicilien, Eolien Island, Salina , Italien,HA-005

249,00 kr.

Beskrivelse:
Lys orange ravfarvet vin med et brilliant strejf af solskin. Konsistensen er excellent og substansen er meget koncentreret. Bouquet er fed og nuanceret i sit udtryk. Udviser finesse og er som nektar med et strejf at syre. Abrikos, mint, sommerblomster, mineralitet og et strejf af honning. En lille bitterhed i den klare eftersmag føjes til oplevelsen. Ikke sød, ikke høj alkohol, ikke træfad, blot Malvasia druesaft. Elegant. Den fint afstemte syre fornemmes. Følelsen af vinen i munden er en smigrende blødhed og velafbalanceret sød frugt som viser sine egne forskellige smage. Vinen har en varm karakter, stabil og flot sammensat smagsoplevelse.

Ledsager:
Vinens søde og meget bløde nuancerede smag gør den til ideel ledsager til skarp eller kraftig ost. Serveret med italiensk brød, kraftig ost, mandarin/orangemarmelade når den de bedste vine.

Produktion:
Dyrket på vulkansk undergrund på den lille frodige vulkanø Salina, lige nord for Sicilien. Terroir er meget tydelig med mineraler og karakter. Alle druer er håndhøstet på traditionel vis, hvor kun de bedste anvendes. Malvasia er en traditionel siciliansk drue til søde vine. Genopdaget i 1960’erne af Carlo Hauners far, som har skabt respekt om vinen. Carlo Hauner Junior, som driver vinbruget i dag leverer vine til prestige restauranter i Italien, Frankrig, USA, Storbritannien og Japan.

Vinmarkerne er tilplantet med Malvasia vinstokke og blandt dem er plantet ca. 5% af rødvinsdruen Corinto nero. Ved høsten er de to druesorter blandet og er det gennem hele vinifikationen. Når vindruerne er høstet i septembers varme, henligger de på måtter oven på lagerhallens tag under en dug i 15-20 dage og tørrer. Sukkerindholdet i druerne hæves væsentligt, når druerne tørres ud. Efter tørring presses druerne og opbløder i temperaturkontrollerede ståltanke tanke sammen med drueskallerne hvor det gærer. Vinen modner 18 måneder i ståltanke og henligger 6 måneder på flaske før de frigives til salg. 

 

For nydere af vin dyrket på vulkansk undergrund er vinen en perle.