Greco Bianco

Statti

Greco Bianco

0,75 liter, ca. 13% alc, Greco Bianco
Calabria, Italien,ST-3

129,- kr.

Greco Bianco

Statti har dyrket jorden i Calabrien siden år 1700. Calabrien hed tidligere ”Enotria Tellus” ”Vinlandet”. Vin, oliven, traditionelle afgrøder og kvægdrift. Vinmarker er ca. 100 hektarer.

Denne delikate Greco Bianco IGT udvikler skønne krydrede, friske og afbalancerede aromaer af mandariner, appelsiner, mirabeller og krydderurter.

Statti producerer vin med hengivenhed til vingården, i plejen og opmærksomheden og vælger den rette dyrkning af vinstokke som grundlag for deres fantastiske vine.

Der investeres meget i vinmarker, planter og medarbejdere, og virksomheden har gennemgåeet en total forandring de sidste 15 år.

Statti producerer med espalie, og metoden er cordon spur med stor afstand mellem stokkene. Vinmarker gødes med gødning fra egen kvægavl.

Udbyttet af druer pr. Ha er bevidst lavt for at øge kvaliteten på vinen.

En fantastisk dejlig frisk vin med en fed og lidt chardonnay-agtig bouquet. My choice til fisk og skaldyr – gerne krydrede retter med sød chilli og carry.

OMRÅDE
Italien, Calabrien

DRUER
Greco Bianco 100%

KVALITET
IGT Calabria

STIL
Mineralsk, smagfuld og flot bouquet - let drikkelig. Et flot vidne om kapaciteten i Lamezias evne til at producere super lækker frisk vin.

DATA:
Alc.: 13 %

LEDSAGER
Nydelse med skaldyr og ovnbagte fiskeretter. Forretter og lyse kødretter.

VINIFIKATION
Blød presning af druer gæring i rustfrie tanke ved en kontrolleret temperatur (16-18 ° C).

LAGRING
I rustfri ståltanke.