Grüner Veltliner Alte Reben Weinviertel DAC

Dürnberg

Grüner Veltliner Alte Reben Weinviertel DAC

0,75 liter, ca 13%% alc, Grüner Veltliner
Weinviertel, Østrig,du-3

119,- kr.

Deutsch Farbe X77291               DB Logo Weinviertel Rot X77291

Grüner Veltliner Alte Reben Weinviertel DAC

En klassiske Grüner Veltliner fra 25 år gamle vinstokke: fine druer og tobaksnoter, pebret krydderi med klar mineralitet, saftigt med meget dybde. Anbefales til typisk østrigsk køkken samt retter til fisk og fjerkræ.

Falkenstein:
Weingut Dürnberg ligger i den traditionelle landsby Falkenstein, det historiske hjerte af Weinviertel. Der er produceret vin siden det 12. århundrede, og mellem det 13. århundrede og det 17. århundrede blev vinforretninger håndteret af "Falkenstein Mountain Court".

På dette hotspot, hvor gammel og ny vinkultur mødes, opstår vine med umiskendelig aroma og komplekse krydderier. Den kølige egenskab ved vinen er resultatet af et enestående terroir. På den kalkrige jordbund, og takket være et gunstigt mikroklima, når druerne en ideel modenhed. Således skabes vin med fine aromaer, udtalt frugt og vital syre.

Farve:
Lys gul med grønne reflektioner.

Beskrivelse:

Et meget typisk eksempel på sorten: aromaer af grønt og gult æble og citrusblomster giver en inciterende tilgang. En fin pebret note med eksotiske frugtsmag på ganen fører til kølige mineralnoter i finish. Den fine syreindhold og en meget vital og frisk karakter gør det meget let at drikke.

Terroir:

Vinmarkerne i det berømte historiske område Falkenstein ligger i en godt beskyttet dal med en ideel højde mellem 250 og 400 meter over havets overflade. Kalkstenene med lerlag er årsagen til, at denne fine mineralfinish er færdig.

Vinifikation:
Pressningen udføres efter en skindkontakt på ca. 6 timer efterfulgt af en langsom gæring under 20 ° Celsius. Efter modning på det fine kvas og druer indtil udgangen af februar, bliver vinen tappet.

Ledsager:
Røget ørred, grillet rejer, stegt calamari, indbagte fiskeretter, grillet fisk og skaldyr, stegt svinekød, stegt kalvekød.

DATA:
Alc.: 13 %

VINIFIKATION
Blød presning af druer gæring i rustfrie tanke ved en kontrolleret temperatur (16-18 ° C).

LAGRING
I rustfri ståltanke.