Ried Pellingen 1 ÖWT Privat Grüner Veltliner

Nigl

Ried Pellingen 1 ÖWT Privat Grüner Veltliner

0,75 liter, ca 14%% alc, Grüner Veltliner
Kremstal, Niederösterreich, Østrig,ni-5

419,- kr.

Nigl Logo

Ried Pellingen 1 ÖWT Privat Grüner Veltliner

Weingut Nigl ligger i de billedskønne omgivelser ved foden af bjerget Senftenberger Kirchenberg i Østrig. Og udover det 25 ha. store vineri, driver de også restaurant og hotel. Men det er dog vinen, der kommer i første række.

Bygningerne som tidligere udgjorde store dele af Starhemberg Winery, ligger på slotsruiner der kan dateres til det 12. århundrede, blev overtaget af Nigl-familien i 1994 med Martin Nigl i spidsen.

Hvis man spørger anmelderne om Østrigs bedste vinproducenter, så vil mange nævne Martin Nigl i samme sætning som den berømte FX Pichler. Nigl er blevet kåret til Winemaker of the year af både Falstaff og WINE & SPIRITS magazine og WineSpectator har tildelt ham "Critics Choice Award", ligesom hans vine gang på gang har vundet topplaceringer på pointskamler hos bl.a WineSpectator, Vinaria og mange flere.

Vinmarkerne løber fra Senftenberg til Krems. Den smalle dal ved Krems-floden er en af de køligere regioner i Østrig hvilket giver druerne mulighed for at opnå en særlig høj kvalitet. Jordbunden er karakteriseret ved at være meget klippeholdige. Familiens ”præmieheste” er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også både Sauvignon Blanc, Muskateller, Blauer Zweigelt og endda Pinot Noir på skråningerne.

Weingut Nigl er medlem af Österreichische Traditionsweingüter, som er til for at sikre kvalitet og sammenhæng.

Martin Jr praktiserer bæredygtigt landbrug, bruger aldrig herbicider eller insekticider, planter dækkende bælgplanter og urter og undgår kobber, som er en grundpille i det biodynamiske arsenal, men som han anser for at være skadeligt for hans vinstoks vitalitet og skadelig for jorden.

I kælderen fungerer Nigl næsten udelukkende i rustfrit stål, bruger kun omgivende gær, anvender tyngdekraft for at samle urenheder. Det resulterer i vine, som er nogle af de mest krystalklare, gennemsigtige tappinger.

25 ha

Topmarker:
Senftenberger Piri og Pellingen: Sydvendt, plantet til både Grüner Veltliner og Riesling
Senftenberger Hochäcker: Adskilt fra Pelligren-vingården ved kun en mur.
Senftenberger Pelligren: 35-45 år gamle vinstokke
Rehberger Goldberg: Amfibolit jord (metamorf sten) plantet til Riesling

Stil
Nigls vine beskrives som krystalklare og ekstremt præcise og fokuserede. Fra entry-level til topkvalitet besidder vinene en charme og elegance der er helt sublim.

Bedømmelse
Falstaff

94+ Pkt

STIL

Mineralitet og spiciness i forgrunden, underbygget med pikant frugt.
En kraftfuld mundfuld, som er tæt og kompleks med dyb, lang finish med eksotiske frugtnoter.

En fantastisk oplevelse.

DATA:

Alc.: 14 %
Syre: 6,3 g/l
Restsukker: 2 g/l

LEDSAGER
Super vin til Fisk , Skaldyr, lette kødretter og blot til nydelse

VINIFIKATION
Blød presning af druer gæring i rustfrie tanke ved en kontrolleret temperatur (16-18 ° C).

LAGRING
Store brugte egetræsfade