RIED RABENSTEIN, Grüner Veltliner, Weinviertel DAC reserve

Dürnberg

RIED RABENSTEIN, Grüner Veltliner, Weinviertel DAC reserve

0,75 liter, ca 13,5%% alc, Grüner Veltliner
Weinviertel, Østrig,du-5

160,- kr.

Deutsch Farbe X77291                   DB Logo Weinviertel Rot X77291

RIED RABENSTEIN, Grüner Veltliner, Weinviertel DAC reserve

Krydret og frugtagtig aroma, bakket op af tobak, peber og ristede aromaer. På ganen er delikate cremede, tætte og kraftfulde toner af PÆR, ananas og kandiseret kalk. Ekstrakt rig med frisk syrlighed og livlige mineralnoter i den lange finish. Marken Rabenstein med op til 50 år gamle vinstokke producerer Veltliner i topklasse og med masser af karakter. Den kalkrige jord og udvikling i 1000 l egetræ tønder giver en vin med mineralske og krydrede noter og stort gemmepotentiale.

Falkenstein:
Weingut Dürnberg ligger i den traditionelle landsby Falkenstein, det historiske hjerte af Weinviertel. Der er produceret vin siden det 12. århundrede, og mellem det 13. århundrede og det 17. århundrede blev vinforretninger håndteret af "Falkenstein Mountain Court".

På dette hotspot, hvor gammel og ny vinkultur mødes, opstår vine med umiskendelig aroma og komplekse krydderier. Den kølige egenskab ved vinen er resultatet af et enestående terroir. På den kalkrige jordbund, og takket være et gunstigt mikroklima, når druerne en ideel modenhed. Således skabes vin med fine aromaer, udtalt frugt og vital syre.

Farve:
Lys gul med grønne reflektioner.

Beskrivelse:
Hård selektion af druer fra 45-årige vinstokke på Rabenstein vinmarken. Dufte af moden pære og æble med bløde ristede toner.

Terroir:
"Rabenstein" -marken er en sydøstlig sejl mark. Vinrankerne er op til 50 år gamle og placeret i en jord af hård ler med en høj procentdel kalksten. Grüner Veltliner-druer
fra dette sted viser karakteren af ​​dette meget specielle terroir med en subtil krydderi og fine mineraliske noter på ganen. Årsag er det perfekte sted, og jorden drager fordel af
solen om morgenen, mens det ikke bliver for varmt om eftermiddagen. Det giver en perfekt syrlighed.

Vinfremstilling:
Høstes i begyndelsen af ​​november og køles ned, hvorefter der er skindkontakt i op til 48
timer. Fermenteringen af ​​den modne most sker  i egetræstønder på 1000 - 1200 l, og holdes der på det fine kvas mellem 6 og 10 måneder.

Ledsager:
Røget ørred & peberrodssauce, asparges og røget laks, røget gåse bryst, stegt / grillet fisk med fennikel & tomater, stegte medaillons af svinefilet med kål salat, prime kogt oksekød, oksekød Wellington.

DATA:

Alc.: 13,5 %

VINIFIKATION
Blød presning af druer gæring i rustfrie tanke ved en kontrolleret temperatur (16-18 ° C).

LAGRING
1000-1200 liter egetræstønder