Riesling Collezione di Famiglia

Roeno

Riesling Collezione di Famiglia

0,75 liter, 11,5% alc, Riesling
Veneto, Italien,Ro-2

259,00 kr.

Vingården ROENO ligger i Südtirol – i Norditalien.

Denne vin er den ultimative hyldest til en ekstraordinær og ædel druesort – Riesling - som ROENO er meget knyttet til.

Efter et par høstår har ROENO isoleret nogle parceller, hvor de har øget kvaliteten af druer for at kunne producere en helt unik Riesling vin, som viser alle de potente kvaliteter som denne komplicerede og fascinerende drue rummer.

ROENO har valgt at kalde vinen ’Familiens valg’. Det er nøje udvalgte druer, som igen er sorteret og valgt igen, der anvendes til denne vin. Valg af druer og langvarig lagring på flaske giver denne værdifulde og top kvalitetsvin. Der produceres meget få af denne udsøgte vin. ca 3.000 flasker om året.

Mosten fra druerne som presses blødt og kun har kort maceration (skindkontakt) køles ned og renses ved dekantering. Herefter fermenterer mosten i rustfri ståltanke. Mosten podes med gær udvalgt af instituttet Geisenheim for Riesling. Gæringen temperaturer 16-17 grader Celsius og varer til omkring 25 dage.


Lagring: 18 i store træfade og 36 måneder på flaske før salg.

Bouquet er typiske fersken og petroleum, Smagenoter:

Perfekt drue genkendelse af Riesling med duft og smag af fersken og sødme. En perfekt balanceret syre og mineralitet. Perfekte balance i syre og den mineralske smag kombineret
med en lille frugtsødmes blødhed gør denne vin unik. Harmonisk og elegant.


Servering: 6-8 ° C

Roeno Logo