Producenter

Weingut Karl O. PohlVåbenskjold

Wehlen, Mittelmosel, Tyskland

Produktion af hvidvin på Riesling.

Familien Pohl har ejet og drevet vingården i Wehlen gennem mere end 400 år. Med en produktion på kun 20.000 flasker om året fra vinmarker på de allerbedste beliggenheder i byerne Wehlen og Graach ved Mosel. Marken Sonnenuhr i Wehlen og markerne Himmelreich samt Domprobst i Graach. 

Pohls vine er af meget høj kvalitet. Allerede i 1990 blev Pohl regnet blandt de bedste vinproducenter ved Mosel. Alle druer er håndplukket og håndsorteret. Kun de bedste druer bruges i vinproduktionen, hvor kvalitet går frem for mængde. Pohls vine er sprøde aromatiske perler med smag af fersken, blomst og mineraler fra den skiferholdige undergrund.


Weingut Bauer
LogoBernkastler Ring

Mülheim, Mittelmosel, Tyskland

Familien Bauer har i mere end 300 år ejet og drevet vingården i Mülheim. Der dyrkes vin på 8 hektarer vinmarker fordelt på den verdensberømte mark Brauneberger Juffer, på Mülheimer Sonnemlay, Elisenberg og Veldenzer Kirchberg. Der dyrkes primært hvidvin på Riesling druer, som udmærker sig med mangfoldighed og finesse.Produktion af hvidvin på Riesling.

Bauers filosofi:
Give kvaliteten og ekspertisen plads for at skabe de bedste vine. Lade kvalitet gå frem for kvantitet og at producere så meget som nødvendigt, så lidt som muligt

Terroir: 
Marker er placeret i omkring Mülheim. Alle er stejle skifermarker placeret syd til sydvest med optimal mulighed for fuld sol. Mülheimer Sonnenlay med blå Devon skifer i undergrunden giver friske Rieslingvine med duft af citrusfrugter. Karakteristiske vine med klasse og race. Fine og elegante præsenterer vinen fra den verdensberømte Brauneberger Juffer sig. Lys skifer giver levende, friske og elegante Riesling vine med fersken og abrikos i buketten. 


Weingut Schiffmann-JunkLogo

Brauneberg, Mittelmosel, Tyskland

Produktion af hvidvin på Riesling druer.

Familien Schiffmann-Junk har ejet og drevet vingården i Brauneberg siden 1624. På 4 hektarer vinmarker produceres årligt 35.000 flasker. Med ære og omhu skabes de fineste vine med fokus på kvalitet. På sydvendte stejle marker med stor mineralitet  og skifer i undergrunden skabes aromatiske perler. Brauneberg vine, kendt verden over for deres delikate lethed og dejlig sprøde Riesling smag. Tørre, halvtørre og søde Rieslingvine er fyrtårnet i Schiffmann-Junk’s produktion. Alle druer er håndplukket og håndsorteret. Kun de bedste druer bruges i vinproduktionen, hvor fokus er kvalitet.


Azienda Agricola LE CASEMATTELe Casematte

Sicilien, Messinastrædet, Italien

FARO DOC er et af Italiens mindste DOC-områder, hvor vinmarker er anlagt på de stejle sydvendte skråninger på terrasser. FARO vine er udelukkende røde, og fremstillet af en trio af druesorter meget traditionelle i denne del af Sicilien. Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Nero d'Avola udgør den dominerende del af ethver FARO vin, undertiden med et strejf af Nocera op til den tilladte grænse på 10%.

LE CASEMATTE er for nylig trådt ind på vinmarkedet med den passionerede, ambitiøse og meget engagerede Gianfranco Sabbatino ved roret. Vingården ligger i den fantastiske natur ved Messina Strædet som deler Sicilien fra vinregionen Calabrien og resten af Italien. FARO vinen fra LE CASEMATTE er kompleks og sammenstukket af hele 4 slags druer, Norello Mascalese, Nerello Cappucino, Nocera og Nero d’Avola. Vingården er lille og har kun 4 hektarer med vinmarker beliggende på små terrasser på de højeste stejle bakker, som omgiver Messina by.

Gianfranco Sabbatinos mål på Le Casematte er at producere den bedste FARO DOC vin overhovedet. Det er måske lykkedes. Der produceres alene med druer fra FARO marker.


 

Azienda Agricola Carlo Hauner Carlo Hauner

Sicilien, De Lipariske Øer, Salina Italien

Carlo Hauner

Lige nord for Sicilien ligger 7 små vulkanøer., Lipari, Alicudi, Filicudi, Panarea, Salina, Stromboli og Vulcano. Carlo Hauner dyrker sine rødvinsdruer på den lille ø Vulcano og sine Malvasia druer på Salina, hvor også selve produktionen foregår. Vine, dyrket på vulkansk undergrund på de små frodige vulkanøer, hvor terroir er meget karakteristisk med mineraler og karakter. Alle druer er håndhøstet på traditionel vis, hvor kun de bedste anvendes. Malvasia, Nero d’Avola, Corinto Nero og Nerello Mascalese er er alle traditionelle Sicilianske druer, dyrket i århundreder. Carlo Hauner, som overtog vinbruget efter sin far, driver vinbruget i dag. Carlo Hauner leverer super vine til prestige restauranter i Italien, Frankrig, USA, Storbritannien og Japan.

Vingården drives omhyggeligt med stor respekt for naturen. Carlo Hauner producerer sine vine på traditionelle sicilianske druer. Til prestigevinen Malvasia er vinmarkerne tilplantet med Malvasia vinstokke og blandt dem står ca. 5% af rødvinsdruen Corinto nero. I høsten blandes de to druesorter og er det gennem hele vinifikationen. Efter høsten i septembers varme, henligger druernepå måtter oven på lagerhallens tag i heden under dug i 15-20 dage og tørrer. Sukkerindholdet i druerne hæves væsentligt og efter tørring presses druerne og opbløder i temperaturkontrollerede ståltanke tanke sammen med drueskallerne hvor det gærer

 

 


 

Azienda Agricola Podere MoneasteroPoderemonastero

Tuscany, Italy


 

Cascina del Monastero i La MorraCascina Del Monastero

Cascina del Monastero har i sin nuværende form produceret vin fra 1926, hvor Alessio Grasso, søn af vinbønder, overtog Cascina Luciani og vinmarkerne omkring. Vinbruget tilhørte tidligere det benediktinske kloster af Mercenasco og har været drevet som vinbrug under munkene på San Pietro di Savigliano i mere end 300 år. Cascina del Monasteros skæbne som vinbrug er beseglet og Alessio Grasso har videreført, udvidet og forbedret produktionen uden at ændre på ånden og målet med at producere fin vin. Placeret i hjertet af Langhe, i nærheden af Annunziata, La Morra, fortsætter Cascina del Monastero med at ære den høje kvalitet i vinen. Vinen produceres på 5,7 hektarer, 300 meter over havets overflade. Vinbruget drives i dag af Alessio Grasso’s barnebarn Guiseppe og hans kone Velda.