Pinot Noir, Ried Hocheck Reserve

Dürnberg

Pinot Noir, Ried Hocheck Reserve

0,75 liter, ca 13,5%% alc, Pinot Noir
Sydlige Østrig, Østrig,du-6

160,- kr.

Deutsch Farbe X77291              DB Logo Weinviertel Rot X77291

Pinot Noir, Ried Hocheck Reserve

Lys kirsebærrød med terracotta kanter. Væsentligt frugtspil, hindbær, sure kirsebær og appelsinskall. Vital på ganen med velstrukturerede tanniner, feinschmecker frugtaromaer og forfriskende eftersmag.

Falkenstein:
Weingut Dürnberg ligger i den traditionelle landsby Falkenstein, det historiske hjerte af Weinviertel. Der er produceret vin siden det 12. århundrede, og mellem det 13. århundrede og det 17. århundrede blev vinforretninger håndteret af "Falkenstein Mountain Court".

På dette hotspot, hvor gammel og ny vinkultur mødes, opstår vine med umiskendelig aroma og komplekse krydderier. Den kølige egenskab ved vinen er resultatet af et enestående terroir. På den kalkrige jordbund, og takket være et gunstigt mikroklima, når druerne en ideel modenhed. Således skabes vin med fine aromaer, udtalt frugt og vital syre.

Farve:
Lys kirsebærrød med terracotta kanter.

Terroir:
Vinmarken Rosenbergs høje hjørne er et specielt sted og en af de allerbedste vinmarker. For 15 millioner år siden var her kyst. I den øverste del gennemsyrer en østersbanke den nuværende vingård. Skaller i 5 cm tykkelse findes her. Jorden er ret sandet og let, godt drænet og især egnet til følsomme Pinot Noir druer. Orienteringen er øst-sydøst og giver planterne en tidlig opvarmning af morgensolen og de skånes for den brændende eftermiddagsvarme.


Vinfremstilling:
Vinen produceres bevidst i Bourgogne tradition. Det moderate alkoholindhold på ca 13%, brugen af de ’rigtige’ tønder for at understrege den burgundiske stil. Vinen skal være delikat og elegant, ikke kun imponerende. Der produceres med lavt udbytte og selektiv høst. Mashen cirkuleres i karret to gange pr dag, efter ca. 10 dage presses forsigtigt.  

Ledsager:
Dejlig vin til alle hovedretter, kød såvel som skaldyr, fisk, lyst kød og fjerkræ.

DATA:
Alc.: 13,5 %

LAGRING
Specielt fremstillede egetræstønder til netop denne vin fra den berømte vintøndeproducent Cooperage Taransaud.