Spring til indhold

Greco di Tufo DOCG 

kr. 159,00

Elegant og velsmagende Greco fra Campania, Økologisk Vinen kommer fra Avellino og har taget sit navn efter den lille by Tufo, der ligger centralt placeret i midten af zonen. Greco-druen trives godt i den tufholdige, vulkanske jord omkring Tufo.

133 på lager

Kan købes i kasser af 6
Varenummer (SKU): 19011118 Kategorier: , Tags: , , , ,
Producent:Sertura

Greco er en af de ældste druer i Italien. Produktion af vin på denne drue kan spores helt tilbage til det første århundrede e.Kr.. Druen stammer oprindeligt fra den græske region Thessalien. Yderligere referencer til Greco findes i en fresco i den gamle by Pompeji og med ord fra Plinius den Ældste.
Robust og holdbar, Greco anses for en oprindelig sort, der har været dyrket i århundreder i Irpinia. Irpinia og dens undergrund har bidraget til at give vinen stor personlighed og tydelige mineralsk noter, stærkt udtrykt i vinen fremstillet af disse druer, hvis appellation blev opgraderet til DOCG i 2003. Sertura producerer denne vin med 100% fra Greco druer. Resultatet er en meget smuk halm-gul til gylden-gul vin.
I bouqueten er der noter af hvid fersken, blomster og urter. I munden er den afbalanceret og vedholdende med noter af gul frugt, også tropisk, og en delikat mandelagtig finish. Smagen er fyldig med fin balance mellem syre, frugt og alkohol
Greco di Tufo fik sin DOCG i 2003 (DOC i 1970) og er en fremragende hvidvin. I bouqueten er der noter af hvid fersken, blomster og urter. I munden er den afbalanceret og vedholdende med noter af gul frugt, også tropisk, og en delikat mandelagtig finish. Smagen er fyldig
med fin balance mellem syre, frugt og alkohol.
Alc: 13,5 %
LEDSAGER Super god til Seafood og lyst kød, forretter. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes
uden mad.

Årgang

Alkohol %

5, 13

Drue

Greco Bianco

Indhold (L)

0, 75

Land

Område

Campania

Stil

Tør

Styk per kolli

6

Passer godt til

forretter. Det er en perfekt all-round vin, som også gerne drikkes uden mad., Super god til Seafood og lyst kød