NATURVIN.
Tre unge italienere, Maria, Andrea & Andrea grundlagde Uain i 2020. Deres drøm er at bringe en bæredygtig “naturlig god” hverdagsvin til alles hjem. De har alle en kandidatgrad i gastronomisk videnskab fra Slow Food University i Piemonte.
De har med Uain skabt lokalt producerede vine, som produceres bæredygtigt af små dygtige vinproducenter med fokus på miljø, håndværksmæssig vinteknik og autentisk smag, som sandfærdigt afspejler terroir.
Uain er pakket i 2 Ltr. poser uden æske for at minimere CO2-aftrykket, efter åbning er den garanteret holdbarhed på 30 dage.
Uain vinproducenter respekterer vinstokkenes naturlige rytme, uden brug af kemikalier, uden tilsat gær og lignende ting, både i vingården og kælderen og producere autentiske vine, der afspejler terroir og det håndværk, der er involveret i produktionsprocessen.
Hver Uain-vin er vinificeret uden indblanding eller filtrering og håndteres af erfarne vinhåndværkere. Det vigtigste mål er at lave dejlig velsmagende bæredygtig vin, der er naturligt god og alligevel stabil.
Drue – Sangiovese
Område – Oriolo, i hjertet af Romagna hills
Appellation – IGP Ravenna Sangiovese
Alder på vinstokke – 40 år
Altitude – 150 m over havets overflade
Vingården – Økologisk, men ikke certificeret
Høst – Manual høst i små kurve i slutningen af september
Gæring og aldring –
Druerne afstilkes og presses. Derefter spontan gæring med naturlig gær i ståltank. 6 dages maceration. Vinen lagrer mindst 6 måneder i samme tank. Ufiltreret, uklaret.
Sulfit – 25 mg/lt total
Alkohol – 12,5% vol.