Spring til indhold

Greppicaia, Bolgheri Superiore – SUPER TOSCANER 2016

kr. 459,00

Greppicaia, Bolgheri Superiore – SUPER TOSCANER

Supertoscaner, Bolgheri Superiore, stor vin, perfekt til kraftige retter og brassieret mad

133 på lager

Kan købes i kasser af 6

Greppicaia, Bolgheri Superiore – SUPER TOSCANER

I Greppi blev grundlagt på den toscanske kyst i 2001 af to af Toscanas mest berømte vinproducenter, Cancellieri og Landini.  Alessandro Landini arbejder fortsat for vingården.

Godset strækker sig over 14 hektar plantet et stenkast fra den toskanske kyst i Super Tuscan-bevægelsens spirituelle hjemland. At vingården ligger så tæt på kysten skaber meget ideelle betingelser for forlænget modning af druerne i marken. Vind og briser fra havet hjælper med at afkøle frugten i sommermånederne og holde drueklaserne tørre og sunde (fri for meldug eller råd).

I Greppi blev startet som vingård af videnskabsfolk og visionære vinfolk, som med afsæt i det perfekte terroir ville skabe unikke vine. I 2017 blev I Greppi overtaget af en gruppe vinelskere, forskere, geologer, økonomer og agronomer.
Med afsæt i de nyeste videnskabelige teknikker og forskning fra Napa Valley i Californien udvikles vinene konstant med respekt for den traditionelle italienske vin arv.

Biodiversiteten blandt vinstokkene forstærkes af tilstedeværelsen af to store søer på ejendommen. Ikke alene er de med til at øge tilstedeværelsen af insekter og andre dyr, men de er også med til at afkøle vinmarkerne om sommeren.

En rig og dekadent vin med mørke bær og sort te. Fyldig krop, integreret frugt i midten af ganen og en saftig, let sej, tanninrygrad.

Markerne er kystnære og består af 35 hektar jord hvoraf de 14 er plantet med vinstokke på tre separate parceller hver med deres egen særskilte jordtype, specielt udvalgt til at imødekomme kravene til de vigtigste druesorter i Bolgheri DOC: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Petit Verdot.

En forførende og fantastisk oplevelse. Super toskaner helt i top.

Druerne til denne flotte vin Greppicaia er Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Merlot høstet på markerne ved siden af markerne hvor Sassicaia i dag producerer nok Italiens dyreste og bedste rødvin. De er naboer.

Bolgheri:

En enestående vinregion gjort berømt af Marchese Mario Incisa della Rocchetta, som plantede Cabernet Sauvignon-vinstokke til eget forbrug i 1940’erne på sin ejendom i San Guido og kaldte den resulterende vin, Sassicaia. I dag er regionens toscanske rødvine baseret på Cabernet Sauvignon og Merlot, som kan laves som enkeltsortsvine eller blandinger. Den lokale Sangiovese kan ikke udgøre mere end 50 % af blandingerne. I dag har Sassicaia sin egen DOC-betegnelse inden for Bogheri DOC-betegnelsen.

I Greppi har de perfekte elementer, som giver mulighed for at producere fremragende vin. Kystnær beliggenhed ud til Middelhavet, bakkernes naturlige amfiteater og I Greppis lokale søer skaber sammen alkymien, som giver rammer for fantastiske vine.

Link til producent: I Greppi

Tjek Tuscany Special ud på Youtube, der er 3 små videoer, som handlhttps://www.youtube.com/watch?v=Z0W-FgRfK5Q&ab_channel=TheWineShower om I Greppi. I video nr 1 er der 3 vine fra 3 lande, den sidste vin er Greppicante fra I Greppi, i video nr 2 er det på vingården I Greppi med masser af info om marker og produktion. I video nr 3 er det smagning af vinene. Klik her

Årgang

Alkohol %

5, 14

Drue

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Indhold (L)

0, 75

Land

Område

Toscana – Bolgheri

Stil

Tør

Styk per kolli

6

Passer godt til

Hele det italienske køkken og kraftige smagfulde retter og modne oste.