Roeno’s vinmarker med druen Enantio er alle plantet før 1865, hvor den gule lus phylloxera blev indført fra USA og udslettede næste alle Europas 2.500.000 ha vinmarker. Kun nogle ganske få overlevede lusen.
Enantio Riserva er lavet på disse ældgamle vinstokke, som overlevede den gule lus, som nogen af de eneste i Europa.
VINIFIKATION: Druerne kvases let afdæmpet. Herefter den alkoholiske gæring i rustfrit stål ved kontrolleret temperatur mellem 27-28 ° C; macerationen på skindene varer ca. 3 uger, og afsluttes med den malolaktiske gæring
LAGRING: 24 måneder i store tønder efterfølges af 8 måneder i rustfrit stål tanke og lang aldring i flaske.
FARVE: intens rubinrød.
BOUQUET: Meget kompleks ’dyb’ duft med krydrede noter, som rummer sort peber og nellike, ledsaget af nuancer af skovfrugter, tobak og lakrids
Servering: 16-18 grader
Enantio Riserva 1865 Prefillossera
kr. 329,00
Fantastisk vin produceret på vinstokke mere end 160 år gamle. Fra før den gule lus kom til Europa og ødelagde alle vinstokke, undtagen Enantio. Kraftfuld, og alligevel elegant smag, med en ekstraordinær vedholdenhed, understøttet af flot balance mellem surhed og tanniner.
39 på lager