Villa Pinciana – Terraria Maremma DOC
45% Sangiovese, 45% Cabernet Sauvignon og 10% Petit Verdot – Opskriften på en SUPERTOSKANE
Et enkelt ord, der fint dækker denne formidable vingård – Villa Pinciana – er KLASSE
Villa Pinciana dyrker 54 hektarer vinmarker i Capalbio, Toskana. Marker plantet i 2003 med vægt både på bordeaux typer som Syrah, Cabernet Sauvignon samt de klassiske italienske druer.
Der produceres fremragende vine her. Vingården er meget moderne og stræber efter perfektion med innovation og overvågning i produktionen for at opnå højeste kvalitet. De har høje internationale ambitioner.
Beliggenheden ud til det Tyrrhenske Hav bidrager med saltholdighed blandt andre mineralske noter.
Paven har valgt Terraria som den rødvin, han har på menukortet, når han rejser med sit eget fly.
Vinen er en intellektuel del af måltidet, kompleks, rig, og en elegant stor vin, som ældes flot.
En rig og dekadent vin med røgelse, mørke bær og sort te. Fuld krop, integreret frugt i midten af ganen og en saftig, let sej tannin-rygrad. Intens og frugtig bouquet.
Karakteristika
Intens rød farve. På næse er den også intens, frugtig med noter af sorte kirsebær og solbær samt interessante krydrede noter. Smagen er balanceret, fuld og vedvarende med god syre.
Drikkes til
Terraria er en kraftig vin og kommer bedst til sin ret sammen med mad. Serveres til pastaretter, rødt kød, koldt kød og ost.
Fremstilling
Druerne høstes med håndkraft fra starten af september til starten af oktober. Vinifikationen foregår separat for de enkelte druetyper med maceration over 6-8 dage og efterfølgende gæring på ståltanke. Vinene lagres herefter på egefade i 15 måneder og efterfølgende minimum 6 måneder på flaske.
Link til producent: Villa Pinciana
Link til deres top hvidvin: Airali