Spring til indhold

I Greppi Vior, Viognier 2023

kr. 180,00

I Greppi Vior 2023

I Greppi Vior er lavet på druen Viognier, som er værdsat af entusiaster. En fremragende vin i kombination med pastaretter, vegetarretter og selvfølgelig fisk.

En forførende og fantastisk oplevelse. Super vin helt i top.

133 på lager

Kan købes i kasser af 6
Varenummer (SKU): 34011316-1 Kategorier: , Tags: , , , , ,
Producent:I Greppi

I Greppi Vior, Viognier 2023

I Greppi blev grundlagt på den toscanske kyst i 2001 af to af Toscanas mest berømte vinproducenter, Cancellieri og Landini.  Alessandro Landini arbejder fortsat for vingården.

Godset strækker sig over 14 hektar plantet et stenkast fra den toskanske kyst i Super Tuscan-bevægelsens spirituelle hjemland. At vingården ligger så tæt på kysten skaber meget ideelle betingelser for forlænget modning af druerne i marken. Vind og briser fra havet hjælper med at afkøle frugten i sommermånederne og holde drueklaserne tørre og sunde (fri for meldug eller råd).

I Greppi blev startet som vingård af videnskabsfolk og visionære vinfolk, som med afsæt i det perfekte terroir ville skabe unikke vine. I 2017 blev I Greppi overtaget af en gruppe vinelskere, forskere, geologer, økonomer og agronomer.
Med afsæt i de nyeste videnskabelige teknikker og forskning fra Napa Valley i Californien udvikles vinene konstant med respekt for den traditionelle italienske vin arv.

Biodiversiteten blandt vinstokkene forstærkes af tilstedeværelsen af to store søer på ejendommen. Ikke alene er de med til at øge tilstedeværelsen af insekter og andre dyr, men de er også med til at afkøle vinmarkerne om sommeren.

I Greppi Vior er hvidvin med meget kompleksitet, topklasse

Vin/mad:  Mad – Fisk, Mad – pasta, Pejs


En frisk og meget smagfuld hvid toscaner, som viser Viognier druens mangfoldighed og aromatiske kvaliteter. Produktion er i to separate forløb, hvor del et har skindkontakt i 20 dage i rustfrit stål for at tilføje vinen mild tannin og struktur. Det gør den levende i sin ungdom og i stand til at ældes. Den anden del lagres i ny eg i tre måneder med hyppig omrøring af mosten. Denne teknik tilføjer teksturrigdom og harmonerer de aromatiske kvaliteter, der er forbundet med Viognier druen. Tørrede blomster, mandariner, pærer, praline og lidt toast i næsen. Fyldig med en blidt voksagtig tekstur. Cremet og smagfuld finish. Den kan drikkes nu, men også gemmes i flere år.

Bolgheri:

En enestående vinregion gjort berømt af Marchese Mario Incisa della Rocchetta, som plantede Cabernet Sauvignon-vinstokke til eget forbrug i 1940’erne på sin ejendom i San Guido og kaldte den resulterende vin, Sassicaia. I dag er regionens toscanske rødvine baseret på Cabernet Sauvignon og Merlot, som kan laves som enkeltsortsvine eller blandinger. Den lokale Sangiovese kan ikke udgøre mere end 50 % af blandingerne. I dag har Sassicaia sin egen DOC-betegnelse inden for Bogheri DOC-betegnelsen.

I Greppi har de perfekte elementer, som giver mulighed for at producere fremragende vin. Kystnær beliggenhed ud til Middelhavet, bakkernes naturlige amfiteater og I Greppis lokale søer skaber sammen alkymien, som giver rammer for fantastiske vine.

Link til producent: I Greppi

Tjek Tuscany Special ud på Youtube, der er 3 små videoer, som handlhttps://www.youtube.com/watch?v=Z0W-FgRfK5Q&ab_channel=TheWineShower om I Greppi. I video nr 1 er der 3 vine fra 3 lande, den sidste vin er Greppicante fra I Greppi, i video nr 2 er det på vingården I Greppi med masser af info om marker og produktion. I video nr 3 er det smagning af vinene. Klik her

Årgang

Alkohol %

5, 14

Drue

Viognier

Indhold (L)

0, 75

Land

Område

Toscana – Bolgheri

Stil

Tør

Styk per kolli

6

Passer godt til

Pastaretter, vegetarretter og selvfølgelig fisk