Johann Geil – Spätburgunder Stein Trocken 2020
Grosse Lage.
Dyb bouquet med toner af mørkerøde bær, blommer og mørk chokolade.
Kraftig Spätburgunder med lækker moden frugt og perfekt fadlagring. Fantastisk koncentreret vin med meget lang eftersmag.
Vinen har en meget flot bouquet med aromaer af kirsebær, hindbær, røget kød, nougat, græs, marcipan, nelliker, kanel og violer.
Den er lidt ’fed’ på ganen, har et saftig bid, fløjlsagtig, fin krydret frugt med et strejf af peber, cool mineralitet, kompleks, meget elegant. Et mesterværk
Johann Geil er nr. 14 på listen over Tysklands bedste vinproducenter. Hans vin er på 3-stjernet Michelin restaurant i Oslo.
Velegnet til lam, vildt og kraftig sovs. Nydes ved 16-18 grader
Stort lagringspotentiale men også meget lækker nu! Vinen har opnået en topplacering i det tyske ‘rødvinsmesterskab’ VINUM Deutscher Rotweinpreis.
Link til producent: Weingut Geil
Johann Geil beskrivelse
Weingut Geil i Bechtheim er en familiedrevet vingård i Rheinhessen, hvor tre generationer bor og arbejder sammen på vingården, Johannes & Elisabeth Geil-Bierschenk med deres døtre samt bedsteforældrene Karl & Monika Geil-Bierschenk.
Weingut Geil har arbejdet med innovation og udvikling gennem de senere år og er i høj grad med til at definere, hvad man kan forvente af vine fra Rheinhessen. Filosofien hos Weingut Geil er et konsekvent fokus på kvalitet, en stor grad af manuelt arbejde i vinmarken og i kælderen, med en høj teknisk standard i produktionen og en forfængelighed i forhold til de meget fornemme og overlegne vine de producerer.
Fokus er på umiddelbar nydelse og på at fremhæve og værne om den enkelte drues generiske karakter. Johannes Geil er aktiv i foreningen Message in a Bottle, hvor en gruppe af økologisk bevidste Rheinhessen vinmagere mødes og drøfter udviklingen af vinene i regionen.
Geil fik i 2015 de eftertragtede tre stjerner i den anerkendte franske vinguide Gault-Millau.
Geil har sin Rieslaner Beerenauslese på kortet på 3-stjernet Michelin restaurant i Oslo
Link til Rieslaner: Rieslaner