Villa Pinciana – AIRALI
Druer: Vermentino/Viognier
Et enkelt ord, der fint dækker denne formidable vingård – Villa Pinciana – er KLASSE
Villa Pinciana dyrker 54 hektarer vinmarker i Capalbio, Toskana. Marker plantet i 2003 med vægt både på bordeaux typer som Syrah, Cabernet Sauvignon samt de klassiske italienske druer Vermentino og Sangiovese
Der produceres fremragende vine her. Vingården er meget moderne og stræber efter perfektion med innovation og overvågning i produktionen for at opnå højeste kvalitet. De har høje internationale ambitioner.
Beliggenheden ud til det Tyrrhenske Hav bidrager med saltholdighed blandt andre mineralske noter.
Karakteristika
Intense noter af citrus, fersken og abrikos og frisk hasselnød og krydderurter. Intens og frugtig bouquet. Vedholdende mineralrig smag og elegant fylde, fremragende syre
Drikkes til
En perfekt ledsager til appetizer og vegetariske hovedretter. Også meget velegnet til både stegte og grillede fiskeretter
Fremstilling
Druerne høstes med håndkraft i slutningen af august. blød presning af de fulde druer (0,6 atm), statisk bundfældning ved 8°C i 24 timer, gæring i rustfrit stål ved 14°C i ca. 1 måned, følg 5 måneders modning af ædle dråber.
Der udføres ikke malolaktiske fermentering for bedre at bevare den originale aromatiske kvalitet og det gode syreindhold
Modning minimum herefter 3 mdr på flaske
Link til producent: Villa Pinciana
Link til deres top Rødvin: Terraria