Spring til indhold

Fibbiano CEPPATELLA, Terre di Pisa Sangiovese DOC, 2015 sangiovese

kr. 537,50

Fibbiano – Ceppatella – Terre di Pisa Sangiovese DOC – Sangiovese Kultvin.

Kraftig og meget lækker blød og smagfuld. Bløde raffinerede tanniner. Kraftig eftersmag. Det bedste fra Tuscany.

Nydelse, Smagfuld, Overskud

60 på lager

Kan købes i kasser af 6
Varenummer (SKU): FF-4 Kategorier: , Tags: , , , , , , , ,

Fattoria Fibbiano

dyrker vin i et ubeskriveligt smukt område i Pisa – Tuscany. Vingården ligger på toppen af en bakke med 360˚ udsyn til Tuscany.

Matteo Cantonis

ide og drøm: “rigtig toscansk vin og vi følger lokale folks drøm: Ægte toscansk vin. Vi forsøger ikke desperat at følge de nuværende tendenser”

Vinmarkernes optimale eksponering for solen, klimaet og jordens unikke egenskaber, rig på ler og fossile skaller, skaber helt ekstraordinære vine med unikke egenskaber. Her er de perfekte betingelser for at være vinavler i praksis, på en gård, der er flere århundreder gammel og gennemsyret af toscansk vintradition.

Der er stor tradition for at mixe druer i vine fra Toscana, men her er den ægte vare – 100% Sangiovese, som udmærker sig helt i top. Fibbianos mesterværk – Ceppatella

Ceppatella

Et mesterværk med intens rubinrød farve med granatreflektioner, vedvarende aroma af moden frugt, peber, vanilje, tobak og kakao.

På ganen er vinen varm og glat, med en lang vedvarende aromatisk smag. Kraftig og alligevel lækker blød og smagfuld. Bløde raffinerede tanniner. Kraftig eftersmag.

Det arbejde, som Cantonis har udført med indfødte druer, er konservering, når det er bedst, men den levende historie i hver flaske går tilbage langt længere end druer. Hele gården ligger på en enkelt bakke mellem Pisa og Volterra. Vinmarkernes navne blev opdaget på et gammelt kort, hver fuld af historier: Den skjulte, hvor jægerne lå og ventede, “kvindernes springvand”, der stadig bringer besøgende til stedet for en gammel mirakuløs fortælling. En grundsten i vingården bærer byggedatoen: 1707.

Men den ældste historie er i jorden, som er fuldstændig fyldt med marine fossiler, ældgamle østersskaller og koralskaller, der ligger tykt på og i jorden.

Flere Fibbiano-vine repræsenterer verdens eneste aftapning af en bestemt drue, og at smage deres linje er en tur i toscansk vintradition.

Link til producent: Fattoria Fibbiano

Fabbiano – Ceppatella – Terre di Pisa Sangiovese DOC – Sangiovese Kultvin.

Drue

Sangiovese

Land

Område

Toscana Pisa

Passer godt til

Kraftige kødretter, vildt og modne oste

Indhold (L)

75

Stil

Tør

Styk per kolli

6

Varenummer

FF-4

Kvalitet

Terre di Pisa Sangiovese DOC

Lagring

4 måneder i cementtank, 30 måneder i slavonsk eg derefter 12 måneder på flaske skaber denne overdrevent lækre vin.

Du kunne også være interesseret i...