Spring til indhold

Fibbiano Ciliegiolo, Tuscany Pisa IGT 2018

kr. 181,25

Ciliegiolo

Saftig og smagfuld, intens bouquet med krisebær, brombær og solbær. Bløde raffinerede tanniner. Kraftig eftersmag. Det bedste fra Tuscany.

Nydelse, Smagfuld, Overskud

Fattoria Fibbiano

60 på lager

Kan købes i kasser af 6
Varenummer (SKU): FF-3 Kategori: Tags: , , , , ,

Fattoria Fibbiano

dyrker vin i et ubeskriveligt smukt område i Toscana. Vingården ligger på toppen af en bakke med 360˚ udsyn til Tuscany.

Matteo Cantonis

ide og drøm: “rigtig toscansk vin og vi følger lokale folks drøm: Ægte toscansk vin. Vi forsøger ikke desperat at følge de nuværende tendenser”

Vinmarkernes optimale eksponering for solen, klimaet og jordens unikke egenskaber, rig på ler og fossile skaller, skaber helt ekstraordinære vine med unikke egenskaber. Her er de perfekte betingelser for at være vinavler i praksis, på en gård, der er flere århundreder gammel og gennemsyret af toscansk vintradition.

Ciliegiolo

er en rødvinssort fra Italien med oprindelse i Tuscany. Ciliegiolo betyder “lille kirsebær” på italiensk. Indgår i traditionelle blandinger som Chianti vin. Rene Ciliegiolo vine karakteriseres af kirsebærnoter, bløde tanniner og afdæmpet syre. Vinene er super saftige.

Farven er dyb og intens rubinrød med lilla nuancer.

Det arbejde, som Cantonis har udført med indfødte druer, er konservering, når det er bedst, men den levende historie i hver flaske går tilbage langt længere end druer. Hele gården ligger på en enkelt bakke mellem Pisa og Volterra. Vinmarkernes navne blev opdaget på et gammelt kort, hver fuld af historier: Den skjulte, hvor jægerne lå og ventede, “kvindernes springvand”, der stadig bringer besøgende til stedet for en gammel mirakuløs fortælling.

En grundsten i vingården bærer byggedatoen: 1707. Men den ældste historie er i jorden, som er fuldstændig fyldt med marine fossiler, ældgamle østersskaller og koralskaller, der ligger tykt på og i jorden.

Mere end én Fibbiano-vin repræsenterer verdens eneste aftapning af en bestemt drue, og at smage deres linje er en tur i toscansk vintradition.

Link til producent: Fattoria Fibbiano

Drue

Ciliegiolo

Land

Område

Toscana Pisa

Passer godt til

Kan nydes uden mad og ellers Toskanske retter, oksekød og steaks, grillet roastbeef

Indhold (L)

75

Stil

Både mad og hygge

Styk per kolli

6

Varenummer

FF-3

Kvalitet

Toscana IGT

Lagring

4 måneder i cementtank, 12 måneder i slavonsk eg derefter 4 måneder på flaske skaber dette mesterværk.

Du kunne også være interesseret i...