Spring til indhold

Statti, Batasarro Gaglioppo, Lamezia Riserva DOC 2017

kr. 229,00

Statti, Batasarro Gaglioppo, Lamezia Riserva DOC

En flot og kraftig vin fra Statti i det allersydligeste Italien med masser af sol. Druen er 100% Gaglioppo. Calabria IGT
Dybe, strålende farver. Smagen typisk og karakteristisk for terroir. Mineralsk, smagfuld og krydret – kraftig vin.

77 på lager

Kan købes i kasser af 6
Varenummer (SKU): 26021315 Kategori: Tags: , , , , ,
Producent:Statti s.r.l.

Statti, Batasarro Gaglioppo, Lamezia Riserva DOC

Familien har dyrket jorden i Calabrien siden år 1700. Calabrien hed tidligere ”Enotria Tellus” ”Vinlandet”. Vin, oliven, traditionelle afgrøder og kvægdrift.

I halvfemserne overtog de to brødre Antonio og Alberto familievirksomheden. På det tidspunkt var den største udfordring at producere vine af høj kvalitet i regionen.

Der blev ryddet for gamle vinstokke og de plantede nye vinstokke på de bedst egnede steder. De indledte et med to unge, meget erfarne ønologer fra Sicilien, Vincenzo Bambina og Nicola Centonze.

I 2004 startede de et projekt, som fortolker de oprindelige, traditionelle vinstokke fra regionen bedst muligt. Målet er at fremhæve terroir i Lamezia Terme og samtidig bevare de givne miljømæssige karakteristika. Området, hvor vinmarkerne ligger, kaldes Setteventi (syv vinde), som er de fremherskende havvinde, der har stor indflydelse på klimaet. Det forhindrer skimmel- og svampesygdomme på vinstokkene.

Der anvendes ikke skadedyrsbekæmpelse og vinene er rene naturprodukter. Vinmarker er ca. 100 hektarer.

Statti producerer vin med hengivenhed til vingården, i plejen og opmærksomheden og vælger den rette dyrkning af vinstokke som grundlag for deres fantastiske vine.

Der investeres meget i vinmarker, planter og medarbejdere, og virksomheden har gennemgåeet en total forandring de sidste 15 år. Vinmarker gødes med gødning fra egen kvægavl. Udbyttet af druer pr. hektar er bevidst lavt for at øge kvaliteten på vinen.

Link til producent: Statti

Årgang

Alkohol %

5, 13

Drue

Gaglioppo

Indhold (L)

0, 75

Land

Område

Calabria

Stil

Tør

Styk per kolli

6

Passer godt til

grillet kød og aromatiske oste., kraftige retter med krydrede grøntsager

Kvalitet

Lamezia Riserva DOC

Du kunne også være interesseret i...