Spring til indhold

Statti, Lamezia Bianco, Lamezia DOC 2020

kr. 129,00

Statti, Lamezia Bianco, Lamezia DOC

Statti er topproducent i Calabrien i det allersydligste Italien og har begået denne lille perle på druerne Greco og Mantonico. Lamezia DOC
En fantastisk dejlig frisk vin med en fed og lidt chardonnay-agtig bouquet

120 på lager

Kan købes i kasser af 6
Varenummer (SKU): 26011118 Kategori: Tags: , , , , ,
Producent:Statti s.r.l.

Statti, Lamezia Bianco, Lamezia DOC

Familien har dyrket jorden i Calabrien siden år 1700. Calabrien hed tidligere ”Enotria Tellus” ”Vinlandet”. Vin, oliven, traditionelle afgrøder og kvægdrift.

I halvfemserne overtog de to brødre Antonio og Alberto familievirksomheden. På det tidspunkt var den største udfordring at producere vine af høj kvalitet i regionen.

Der blev ryddet for gamle vinstokke og de plantede nye vinstokke på de bedst egnede steder. De indledte et med to unge, meget erfarne ønologer fra Sicilien, Vincenzo Bambina og Nicola Centonze.

I 2004 startede de et projekt, som fortolker de oprindelige, traditionelle vinstokke fra regionen bedst muligt. Målet er at fremhæve terroir i Lamezia Terme og samtidig bevare de givne miljømæssige karakteristika. Området, hvor vinmarkerne ligger, kaldes Setteventi (syv vinde), som er de fremherskende havvinde, der har stor indflydelse på klimaet. Det forhindrer skimmel- og svampesygdomme på vinstokkene.

Der anvendes ikke skadedyrsbekæmpelse og vinene er rene naturprodukter. Vinmarker er ca. 100 hektarer.

Statti producerer vin med hengivenhed til vingården, i plejen og opmærksomheden og vælger den rette dyrkning af vinstokke som grundlag for deres fantastiske vine.

Der investeres meget i vinmarker, planter og medarbejdere, og virksomheden har gennemgåeet en total forandring de sidste 15 år. Vinmarker gødes med gødning fra egen kvægavl. Udbyttet af druer pr. hektar er bevidst lavt for at øge kvaliteten på vinen.

Link til producent: Statti

Årgang

Alkohol %

5, 13

Drue

Greco, Mantonico

Indhold (L)

0, 75

Land

Område

Calabria

Stil

Tør

Styk per kolli

6

Passer godt til

En fantastisk dejlig frisk vin med en fed og lidt chardonnay-agtig bouquet. My choice til fisk og skaldyr – gerne krydrede retter med sød chilli og carry.

Du kunne også være interesseret i...