Spring til indhold

Statti, Greco Bianco, Calabria IGT 2020

kr. 139,00

Statti, Greco Bianco, Calabria IGT

Meget elegangt og indbydende vin fra Statti i Calabrien.
Mineralsk, smagfuld og flot bouquet – let drikkelig. Et flot vidne om kapaciteten i Lamezia områdets evne til at skabe super lækker frisk vin.

204 på lager

Kan købes i kasser af 6
Varenummer (SKU): 26021119 Kategori: Tags: , , , ,
Producent:Statti s.r.l.

Statti, Greco Bianco, Calabria IGT

Familien har dyrket jorden i Calabrien siden år 1700. Calabrien hed tidligere ”Enotria Tellus” ”Vinlandet”. Vin, oliven, traditionelle afgrøder og kvægdrift.

I halvfemserne overtog de to brødre Antonio og Alberto familievirksomheden. På det tidspunkt var den største udfordring at producere vine af høj kvalitet i regionen.

Der blev ryddet for gamle vinstokke og de plantede nye vinstokke på de bedst egnede steder. De indledte et med to unge, meget erfarne ønologer fra Sicilien, Vincenzo Bambina og Nicola Centonze.

I 2004 startede de et projekt, som fortolker de oprindelige, traditionelle vinstokke fra regionen bedst muligt. Målet er at fremhæve terroir i Lamezia Terme og samtidig bevare de givne miljømæssige karakteristika. Området, hvor vinmarkerne ligger, kaldes Setteventi (syv vinde), som er de fremherskende havvinde, der har stor indflydelse på klimaet. Det forhindrer skimmel- og svampesygdomme på vinstokkene.

Der anvendes ikke skadedyrsbekæmpelse og vinene er rene naturprodukter. Vinmarker er ca. 100 hektarer.

Statti producerer vin med hengivenhed til vingården, i plejen og opmærksomheden og vælger den rette dyrkning af vinstokke som grundlag for deres fantastiske vine.

Der investeres meget i vinmarker, planter og medarbejdere, og virksomheden har gennemgåeet en total forandring de sidste 15 år. Vinmarker gødes med gødning fra egen kvægavl. Udbyttet af druer pr. hektar er bevidst lavt for at øge kvaliteten på vinen.

Denne delikate Greco Bianco IGT udvikler skønne krydrede, friske og afbalancerede aromaer af mandariner, appelsiner, mirabeller og krydderurter.

Link til producent: Statti

 

Årgang

Alkohol %

13

Drue

Greco Bianco

Indhold (L)

0, 75

Land

Område

Calabria

Stil

Tør

Styk per kolli

6

Passer godt til

En nydelse til skaldyr og ovnbagte fiskeretter. Forretter og lyse kødretter.

Du kunne også være interesseret i...