Erik Banti Spineto Silver Supertoscaner Maremma Tuscany
Erik Banti – Søn af dansk mor og italiensk far. Banti har siden 1981 dyrket vin i Toscana og var blandt de første til at lave topkvalitet vine i Maremma, Morellino. Hans vine er nu kendt og værdsat i hele Italien og resten af verden.
Alle de store italienske vinhuse har opkøbt jord i området nu – Antinori, Biondi Santi, Mazzei, Frescobaldi, Bolla m.fl.
Spineto Silver produceret siden 2005 som en “Very Special Blend” med Sangiovese, Merlot og Cab. Sauvignon. Dette blend giver vinen en blødhed og fantastisk bouquet. Sangiovese mosten bundfælder i udendørs ståltanke, de franske indendørs i barriques i ca. 6 måneder. Alt samles efter 8-10 mdr. og tappes på flaske tidligst et år efter høsten.
Maremma:
Et område i det sydlige Tuscany nær byen Grosseto, med en meget positiv udvikling. Vinene har distinkt personlighed. Oftest en mørk, nærmest sort lød, med en solmættet tæt frugt. Flere vinelskere spår således, at Morellino i fremtiden bliver et af Toscana’s mest progressive områder.
Link til producent: Erik Banti
Link til Morellino di Scansano
Terroir
Ddyrkning i 50-250 m.o.h. Jordbunden er ler med mineraler og sandstensjord.
DRUER
70% Sangiovese
20% Merlot
10% Cabernet Sauvignon
AROMA
intens med stærke antydninger af vanilje, tobak og kirsebær
KVALITET
Maremma Tuscany DOC
STIL
Tør, fin syre og frugt. Varm, god garvesyre og lang delikat eftersmag.
LEDSAGER
Lyst og hvidt kød og retter m/sort og hvid trøffel. Flot til ost som Pecorino, gedeost og andre oste med pikant smag.
VINIFIKATION
Høstes midt til slut september og gærer ca. 12 dage.
LAGRING
Udvikler sig mindst 8-10 år